Binnen het snel evoluerende domein van kunstmatige intelligentie intrigeert de optie om aantrekkelijke beelden te genereren. Midjourney is zo een op AI gebaseerde beeldgeneratietool en elke nieuwe versie ervan levert steeds betere resultaten op. Goed nieuws dus! De effectiviteit van de tool blijft wel sterk afhankelijk van hoe precies de input prompts geformuleerd worden. Pak je dat niet goed aan, dan stellen we soms een verlies van consistentie vast. In deze blog belicht comma de sterke punten van Midjourney en de gebieden waarin het tekortschiet.

Blijven zoeken naar een perfect beeld

Midjourney is wat dubbelslachtig in prestatie: soms wordt het gewenste beeld heel snel aangemaakt, terwijl je in andere gevallen in cirkels lijkt te navigeren en het gewenste resultaat steeds niet helemaal bereikt. De moeilijkheid om het AI-model te trainen en een reeks vergelijkbare beelden te creëren blijft een uitdaging, vooral voor wie uitgebreide beeldcampagnes plant. Midjourney mist op dit moment nog de nodige tools om eenvoudig een reeks samenhangende beelden op te roepen, wat de schaalbaarheid in grotere projecten belemmert.

ai generated photo
Woman / futuristic boy
Commands: Asian woman taking selfie while standing behind a tree, style Walter Van Beirendonck, in the style of analog photography, nikon d850, stereotype photography
Met een vervanging van het onderwerp door ‘cyberpunk child taking selfie’

Midjourney klopt traditionele beeldbanken

Ondanks die uitdaging blinkt Midjourney wel uit in het snel oproepen van beelden in vergelijking met traditionele beeldbanken. Vergeet het uren bladeren door uitgebreide beeldarchieven en vervang dat heel eenvoudig door een overtuigende prompt te formuleren. Hoewel beeldbanken onmisbaar blijven voor specifieke behoeften zoals vectorbestanden, iconensets en standaardportretten, lijkt het eindeloze zoeken naar conceptuele beelden in fotobibliotheken dankzij Midjourney tot het verleden te behoren.

Midjourney versus fotoshoots

Heb je slecht een paar campagnebeelden nodig, dan is Midjourney een waardig kosteffectief alternatief voor fotoshoots. Investeren in een fotoshoot weegt vaak niet op tegen de efficiëntie van een snelle, welgemikte input prompt noch uren tijd steken in Photoshop. Maar als het gaat om bredere conceptuele fotoshoots met consistente, meerdere beelden, schiet Midjourney tekort. Fotografie, vooral bij plaatsgebonden shoots of shoots met ingewikkelde details zoals bedrijfsomgevingen en personeel, blijft in dat geval onvervangbaar. Midjourney blinkt uit in de aanmaak van sociale media posts en korte campagnes waar snel visueel materiaal essentieel is om direct te kunnen schakelen.

AI generated beeld bier
Cocktail
Een voorbeeld van een AI-generated beeld.
Commands: cocktail photography food photography

Mooie toekomst voor Midjourney

Conclusie? Midjourney blijkt een krachtige tool voor specifieke behoeften op het vlak van beeldgeneratie, met een ongeëvenaarde snelheid en eenvoud. Hoewel het niet altijd de diepte en nuance van traditionele fotografie of de nauwkeurige controle van Photoshop in bepaalde scenario’s kan vervangen, is zijn rol in het snel creëren van conceptuele beelden onmiskenbaar. Omdat AI razendsnel evolueert, kijken we reikhalzend uit naar de verdere groei van Midjourney. Als de tool steeds verder verfijnd wordt, kan het binnenkort ongetwijfeld ook ingezet worden voor grotere, complexere projecten.

Ook jouw campagnes laten versterken door unieke beelden? Contacteer ons.