De wereld van branding en design staat nooit stil. Elk jaar brengt nieuwe designtrends en innovaties met zich mee. Nu we richting het laatste kwartaal van 2023 gaan, is het hoog tijd om de schijnwerpers te richten op de meest opvallende designtrends die dit jaar vorm geven. Of je nu een gepassioneerde ontwerper of gewoon een designliefhebber bent, deze blog neemt je mee op een boeiende reis door de nieuwste designtrends die onze creatieve wereld vandaag vormgeven.

Bigger & Bolder

Letterlijk groter en gedurfder. De designwereld wordt momenteel gedomineerd door grote, opvallende lettertypen met een uitgesproken karakter. Vaak gaan deze hand in hand met frisse en felle kleuren. Het voelt ongelooflijk trendy en hip aan, en trekt vooral de aandacht. Toch is het belangrijk om waakzaam te zijn, zodat je ontwerpen niet te overweldigend en rommelig worden.

Bigger en bolder designtrens

Playful Colors

Speelse designs winnen aan populariteit, en dit wordt versterkt door het gebruik van contrasterende, levendige kleurencombinaties. Hoe opvallender, hoe beter! Deze kleuren springen er echt uit en zorgen voor een vrolijke sfeer in hippe designs.

playful colors designtrends

Less is More

Terug naar de essentie, “Less is more.” Te complexe en gedetailleerde logo’s krijgen vaak een make-over waarbij de complexiteit wordt verminderd en het logo wordt teruggebracht tot een eenvoudige, maar nog steeds herkenbare versie. Herkenbaarheid blijft hierbij van groot belang. Dit vertaalt zich vaak in platte ontwerpen met weinig details.

Less is more designtrends

Experimental Typography

Door te experimenteren met typografie kun je deze meer integreren in je ontwerpen. Typografie kan op zichzelf een ontwerpelement worden door het gebruik van gewaagde, ongebruikelijke lettertypen. Door typografie zelf aan te passen of zelfs te ontwerpen, geef je het een uniek karakter. De grens tussen een grafisch element en een lettertype vervaagt hierdoor.

Experimental Typography designtrends

Nostalgic/Retro/Vintage

Terug in de tijd met een moderne twist. Retro design spreekt zowel oudere generaties aan, die graag terugdenken aan vervlogen tijden, als jongere doelgroepen die de aantrekkingskracht van de “vintage” esthetiek waarderen. Specifieke ontwerpelementen zoals gedurfde typografie, nostalgische kleurenpaletten en iconische beelden worden opnieuw geïnterpreteerd en in een nieuw jasje gestoken. Zo blijft retro design zowel vernieuwend als nostalgisch, en laat het een blijvende indruk achter.

Retro designtrends

Gelukkige zijn onze designers van alle markten thuis. Wil je ook jouw branding future-proof maken. Neem dan zeker contact op en dan nemen we jouw merk onder handen.