Na een intensieve kmo-audit verkreeg comma voor de vierde keer op rij de erkenning voor het aanbieden van activiteiten die recht geven op de kmo-portefeuille. Dankzij die – telkens vijfjarige – vergunning kunnen we onze kmo-ondersteunende activiteiten alvast tot 2028 blijven aanbieden met een financieel duwtje in de rug. Comma zal zo 20 jaar lang bedrijven ondersteund hebben op vlak van kmo-trajecten.

De kmo-portefeuille, waardevolle ondersteuning

Dankzij financiële steunmaatregelen van VLAIO kunnen kmo’s en beoefenaars van vrije beroepen een beroep doen op de ‘kmo-portefeuille’. Met die subsidie kunnen zij opleidingen en advies aankopen, onder meer bij comma. Denk daarbij bijvoorbeeld aan marketingadvies of begeleiding bij een digitaliseringstraject. Als onderneming kan je zo tot maximaal 7.500 euro subsidie ontvangen. Kleine ondernemingen ontvangen zo’n 30% steun, middelgrote ondernemingen zo’n 20%.

Strengere voorwaarden

Sinds 2023 werd de regelgeving strenger inzake waar je de kmo-portefeuille kan gebruiken. Bij comma kan je met de kmo-portefeuille terecht voor deze bedrijfsondersteunende activiteiten:

  • Bedrijfsstrategie: zoals positioneringstrajecten, digitale strategie workshops, marketing- en communicatieplannen …
  • Digitalisering: zoals datagestuurde dashboarding, online marketingstrategie SEA …
  • Internationalisering: zoals bijvoorbeeld vertalingen van websites

Jaarlijkse controle, vijfjaarlijkse audit

Jaarlijks wordt nauwlettend in het oog gehouden of comma de strikte regelgeving volgt. Bovendien vindt er elke vijf jaar een audit plaats die nagaat of we als bedrijf nog steeds in aanmerking komen om de kmo-portefeuille te mogen aanbieden. Dankzij de vernieuwde erkenning blijven we de volgende vijf jaar graag kmo-dossiers ondersteunen mét dat nuttige duwtje in de rug.

Heb je vragen over de kmo-portefeuille? Contacteer ons.