The future has arrived! Video is niet langer een krachtig communicatiemiddel in wording, dat is het al lang. Alleen maken we er nog niet voldoende gebruik van. Nochtans is videomarketing een belangrijk onderdeel van communicatiestrategie. Videotechnologie gaat sneller vooruit dan u denkt en zal snel nieuwe hoogtes bereiken. Laat het niet aan u voorbijgaan, dat is onze boodschap. Zit u nog met twijfels over het inzetten van video om uw merk, bedrijf of product te boosten? We zijn er vrij zeker van dat u na het lezen van deze blog een bocht van 360 graden zult maken en videomarketing meteen in uw communicatie zult integreren!

What’s buzzin’?

Videomarketing is één van de nieuwste toevoegingen aan onze promotie- en communicatiegereedschapskist. Leuk, vernieuwend maar tegelijk erg tijdrovend. Is het dan wel de moeite waard om het gebruik van video’s te overwegen?

Het antwoord is simpel: ja, ja en nog eens ja. Het is de moeite waard, niet alleen omdat iedereen het doet en u als bedrijf niet mag blijven stilstaan, maar vooral omdat video één van de meest veelzijdige en winstgevende digitale marketingtools op de markt is.

Professioneel vs. hands-on

Videomarketing betekent het gebruik maken van video om uw bedrijf, product of dienst aan een groter publiek te tonen. In onze persoonlijke opvatting is videomarketing meer dan alleen professionals inschakelen (en er vaak hoge sommen geld tegenaan smijten). Het betekent ook hands-on en in-house eigen content uit de mouw schudden, vaak met een smartphone of een standaard DSLR-camera. Welke content u waarvoor gebruikt, heeft natuurlijk alles te maken met uw medium, doelgroep en boodschap.

afbeelding van een man die voor zijn camera zit een video op te nemen

5 redenen waarom wij fan zijn van video 

1. Video verhoogt conversie

Als u erover nadenkt, is het eigenlijk helemaal niet zo verwonderlijk dat video goed werkt. Visie is niet voor niets ons meest dominante zintuig. Als u weet dat foto’s onze betrokkenheid al kunnen verhogen, dan kunt u zich wel inbeelden wat bewegende beelden en geluid kunnen doen. Als uw video goed afgestemd is op uw doelgroep, kunt u vrij snel uw conversie verhogen.

2. Return on investment

We stelden eerder al de vraag of video content de moeite waard was. Het antwoord was toen ja en blijft ook ja. Videomarketing loont en onderzoek toont dat ook aan (bron: 2020 rapport Wyzowl). Zo vinden marketeers over het algemeen dat video hen een goede ROI oplevert. Daarnaast kan video bijdragen aan het genereren van leads, het verhogen van het verkeer naar de website en het verhogen van de verkoop. Kortom, u hoeft zich dus geen zorgen te maken over de voordelen van videomarketing. Ze zijn talrijk. En met een beetje geduld en de juiste aanpak zult u snel de vruchten ervan kunnen plukken. 

3. Consumers love it

Consumenten houden van video. Proef op de som nemen? Scroll zelf eens over uw Instagram-, Facebook- of LinkedIn-feed. We durven te wedden dat u langer zult stilstaan bij een leuke video dan bij een tekst- of fotobericht. Disclaimer: consumenten houden alleen van video als die goed, relevant en niet te lang is. Less is more.

4. Trust us, please

Vertrouwen ligt aan de basis van conversies en sales, maar vertrouwen uitstralen en opbouwen is vaak niet zo voor de hand liggend als het lijkt. Bedrijven en merken durven geneigd te zijn om (zichzelf) te verkopen, terwijl het hele concept van content marketing net gebaseerd is op vertrouwen opbouwen en relaties creëren op lange termijn. Probeer mensen te overtuigen met interessante, leuke, veelzeggende video content. Hierdoor kan uw bedrijf menselijker worden en uw product tastbaarder. 

5. Manusje van alles 

Lanceert u een nieuw product, wilt u uw team in de kijker zetten, een dienst toelichten, een complex onderwerp behandelen of heeft de office dog een nieuw kunstje geleerd? Met video kunt u alles, echt alles in beeld brengen. Er bestaan zoveel verschillende formats en soorten video waarin u ongetwijfeld kunt vertellen wat u wilt. Om u een idee te geven, volgt een niet-exhaustieve lijst van soorten video

 • animatievideo
 • productvideo
 • tutorial
 • interview
 • explainer video
 • live video
 • behind the scenes
 • corporate video
afbeelding van een smartphone in een camera stabilisator

Get started

Vooraleer u budget vrijmaakt om video uit te besteden aan een marketingbureau of echte professionals, kunt u op uw socialmediakanalen zelf eens het een en ander uitproberen. Hier zijn onze tips om u op weg te helpen: 

 • Denk vooraf na op welk kanaal u uw video wilt plaatsen. Dit zal bepalen of u verticaal of horizontaal filmt. En voor u het vraagt: neen, dat is niet gelijk. Instagram en TikTok vragen verticale video (vierkant kan ook op Instagram, horizontaal is mogelijk, maar zal minder goed werken), terwijl Facebook en LinkedIn net horizontale filmpjes willen.
 • Wilt u uw huisstijl in de video verwerken? Maak uw filmpje en plaats die later in een leuke lay-out. Tip: maak gebruik van Canva, een handige grafische (en gratis) tool.
 • Onze favoriete apps voor video edits: Premiere Rush, iMovie, Premiere Pro, Canva, VSCO.
 • Gebruik rechtenvrije muziek. Die kunt u vinden op sites als Jamendo, YouTube Audiobibliotheek, Audio Jungle… 
 • Smartphones hebben tegenwoordig vrij goede camera’s, maar probeer wel altijd te filmen in ruimtes met natuurlijk licht of buiten. Bij weinig licht zal uw beeldkwaliteit automatisch een pak lager liggen. 
 • Vermijd trillende, schokkende of beverige beelden. Schaf uzelf een gsm-statief aan of een gimbal voor smartphones. Hiermee zal uw video er een stuk professioneler uitzien.
 • Uw eerste video zal waarschijnlijk niet meteen een schot in de roos zijn, maar zoals bij alles: oefening baart kunst

Klaar om aan de slag te gaan met videomarketing? Neem gerust contact en wij helpen u graag verder!