Kinderen zijn actiever dan ooit op het internet. Bijna ieder kind heeft een smartphone of Ipad waar ze dagelijks uren mee bezig zijn. Het is niet altijd even evident om als ouder te achterhalen of te controleren welke soort sites uw kind bezoekt, of met welke filmpjes en spelletjes ze hun tijd vullen. Maar Amazon zorgt nu voor verandering! 

De Amerikaanse technologische gigant ontwikkelde een nieuw dashboard dat ervoor zorgt dat elke ouder het surfgedrag van zijn of haar kinderen kan nagaan. Het dashboard is gratis te gebruiken en is toegankelijk via elke webbrowser op de link parents.amazon.com. Met dit dashboard kunt u dagelijks een activiteitenverslag van uw kinderen nalezen.

Rapportering
Hoe ziet die rapportering er dan uit? Het dashboard werkt zeer simpel. Op het dashboard wordt de dagelijkse rapportering weergegeven in kleurrijke cirkeldiagrammen. De cirkeldiagrammen worden opgedeeld in vier categorieën: boeken, video’s, apps en games.

Als u klikt op één bepaalde categorie krijgt u een volledig overzicht van alle sites en de hoeveelheid tijd dat uw kind doorbrengt per dag op welke site. Bij de andere categorieën krijgt u een overzicht van het aantal bekeken boeken en het aantal gespeelde spelletjes met telkens de bestede tijd erbij.

Binnen deze lijsten hebben ouders ook de mogelijkheid om door te klikken naar de flash kaarten. Flashkaarten zijn discussiekaarten die u een snelle introductie geven over de gebruikte app of video. Ook staan er op die discussiekaarten algemene vragen die ouders kunnen stellen aan hun kinderen.

Door het gebruik van die flashkaarten kunnen ouders meer betrokken raken in de digitale wereld van hun kinderen en hun kinderen aanmoedigen om meer te lezen en minder te gamen.