Bij comma zijn we soms een beetje prettig gestoord en boss lady Greetje durft hier al eens een voorbeeld van zijn. Samen met de Zusjes Roggeman en hun andere zielsgenoten zet Greetje zich in voor de strijd tegen kanker. In een peloton van tien power ladies zal ze maar liefst 1000 km fietsen voor Kom op tegen Kanker, één keer dit jaar en één keer volgend jaar. Als je dat optelt, kom je aan 20.000 km (!) en alsof dat nog niet gek genoeg is, willen de vrouwen met deze actie 100.000 euro inzamelen voor het goede doel. En ze zijn al goed op weg naar hun streefbedrag. Vorig jaar schonken ze reeds 10.000 euro. Dit jaar hebben ze nog 47.000 euro te gaan om het doel te behalen!


Hoewel het officiële evenement van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker dit jaar niet kan doorgaan door corona, besloten de Zusjes Roggeman de uitdaging alsnog aan te gaan. Ze namen het heft in eigen handen en wagen zich aan de challenge van 1000 km op eigen houtje. De zusjes konden nog acht andere power vrouwen overtuigen om hun peloton te versterken. En wie zit er nog tussen die straffe madammen die in mei richting Frankrijk fietsen? Niemand minder dan comma-gezicht Greetje Demuelenaere.

Ben je ook even van je sokken geblazen door dit mooie initiatief en wil je graag je steentje bijdragen? Dat kan. En je bepaalt helemaal zelf hoe groot of klein je bijdrage is.

Ondertussen is de wijnverkoop volop van start gegaan. Iedereen, waaronder Greetje, verkoopt dozen van 6 flessen wijn voor de prijs van €65, met dank aan Wijnhandel Annicaert. Je kan kiezen voor 6x witte wijn of 6x rosé wijn. Beide wijntjes zijn uitstekend en halen zeer hoge scores op de Vivino app.

Honderd procent van de opbrengst wordt bijgeteld in de spaarpot voor de 100.000 euro, helemaal ten voordele van Kom op tegen Kanker. Interesse in de wijnverkoop? Super! Bestel je wijn via deze link.

Witte wijn

José Galo Rueda Verdejo is een Spaanse, witte wijn afkomstig van een familiebedrijf, gelegen in het hartje van wijngebied Rueda. Deze wijn werd bekroond met een Zarcillo Gold Award, is zinderend fris en heerlijk sappig. 

Rosé wijn

Een frisse rosé wijn met aroma’s en smaken van aardbeien, rode bessen en witte peper. Aan de Rosé Liquid Geography Mencia 2020 hangt een prachtig verhaal van 3 andere goede doelen. De wijnmakers doneren 100% van de winst van deze wijn in gelijke delen aan: de TJ Martell Foundation (zoeken naar behandelingen tegen kanker), World Central Kitchen (een organisatie die maaltijden verstrekt in de nasleep van natuurrampen) en Wheeling Forward (om mensen met een handicap te helpen het leven ten volle te ervaren).

Gift

Daarnaast kan je ook een gift doen om het streefdoel van de Zusjes Roggeman, Greetje & co te helpen behalen. Elk bedrag kan en mag! Een gift is fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.* 

Doe een gift

Wie zijn de Zusjes Roggeman?

Sporty spices Katrin & Sylvie Roggeman zetten zich in voor Kom op tegen Kanker. Sylvie is klinish bioloog en mooie mama van vier zonen. Katrin is notaris, trotse mama van een dochter en twee zonen en bovenal een straffe madam. Ze overwon zelf kanker en kwam er des te sterker van terug. De ondernemende zusjes wilden niet wachten tot volgend jaar om de 1000 km te fietsen, zeker nu heel wat initiatieven om geld op te halen voor wetenschappelijk kankeronderzoek in het water vielen door Covid. Daarom organiseren de zusjes de 1000 km voor Kom op tegen Kanker dit jaar gewoon zelf.

Het peloton van de Zusjes Roggeman telt tien vrouwen. Naast Katrin en Sylvie, zullen Martine Standaert, Fleur Delvinquiere, Anuschka Van Nevel, Cindy Sanctorum, Eveline Ceenaeme, Hélène Lawaisse, Joke Cathenis en Greetje Demuelenaere zich ook aan de uitdaging wagen.  

Wil je graag op de hoogte blijven van dit avontuur? Volg de Zusjes Roggeman in hun weg naar de 1000 km! Zo mis je geen enkele update, blijf je op de hoogte van wanneer het streefdoel behaald wordt en kan je de vrouwen volgen tijdens 6-daagse rit van 1000 km! 

Instagram

*Vanaf 40 euro per jaar is zo’n gift fiscaal aftrekbaar (BELANGRIJK: Een donatie geldt pas als gift als er geen materiële tegenprestatie tegenover staat. Wie de opbrengst van een actie wil storten, kan dit via overschrijving of e-banking op BE14 7331 9999 9983 met de vermelding ‘ACTIE’ en ‘350008080’ (de code van het team).