Bedrijven spelen een cruciale rol in het creëren van een duurzame toekomst. Onze journey naar duurzame bedrijfsvoering is een voortdurende ontdekkingsreis. We zijn ervan overtuigd dat zelfs kleine veranderingen een enorme impact kunnen hebben. We zijn dan ook vastberaden om ons steentje bij te dragen aan een groenere planeet. Dus, leun achterover, ontspan en ontdek hoe duurzaamheid is verweven in ons dagelijks werk en leven.

Een eenvoudig begin van een grote verandering

Onze filosofie is gebaseerd op de bewustwording dat we samen moeten werken aan een leefbare wereld, en dat begint met de keuzes die we maken in ons dagelijks leven. Het verminderen van woon-werkverkeer, het efficiënt benutten van vergaderingen en een bewuste benadering van ons papiergebruik zijn de speerpunten van onze duurzame visie. Duurzame bedrijfsvoering is een state of mind, de rest volgt vanzelf.

Woon-werkverkeer: balans in beweging

Het vinden van de juiste balans tussen focusdagen en thuiswerkdagen is een van de geheimen achter onze duurzame aanpak. We maken optimaal gebruik van vergadersoftware en online samenwerkingstools om onnodige reizen te minimaliseren. Daarnaast geven we de voorkeur aan milieuvriendelijke vervoersopties zoals het openbaar vervoer of de (elektrische) fiets. Het promoten van treinreizen en het gebruik van hybride en elektrische voertuigen versterkt ons streven naar een duurzamer ritme van mobiliteit en werken.

Eten met een groen tintje

comma heeft ook nagedacht over hoe we omgaan met eten. We moedigen het gebruik van lokaal voedsel tijdens de lunch aan. Ons eigen appelsap en vers fruit en groenten uit de tuin dragen bij aan een gezonde en duurzame voedselkeuze. De overgebleven restjes vinden een tweede leven als compost, wat weer gebruikt wordt in onze diverse tuin. Wekelijks voorzien we lekkere soep voor ons dreamteam, want ook gezond eten weerspiegelt onze inzet voor welzijn. Het gebruik van herbruikbare waterflessen van Dopper beperkt niet alleen afval, maar ook onze ecologische voetafdruk.

Van papier naar digitaal

Het concept van een “paperless” virtueel kantoor is geen utopie. Zo hebben we onze bedrijfscommunicatie volledig gedigitaliseerd en wordt vrijwel alle informatie geactiveerd op onze eigen servers. Als we dan eens echt iets moeten afdrukken, doen we dit dubbelzijdig en zwart-wit.

Energie en afval: onze geheimen voor succes

Energiebesparing is een spel dat we serieus nemen. We zorgen ervoor dat apparaten worden uitgeschakeld wanneer ze niet worden gebruikt en maken gebruik van energiezuinige ruimtes. Natuurlijk licht en slimme koeling helpen ons om energie te besparen. Onze inspanningen reiken ook naar afvalbeheer. We gebruiken herbruikbare materialen, verminderen verpakkingen en recyclen als een baas. Elektronisch afval geven we een nieuw leven door te repareren of te upcyclen.

Slimmer aankopen: goedkoper en duurzaam

We maken doordachte keuzes bij de aanschaf van nieuwe materialen. Zo beoordelen we energielabels en overleggen we met verantwoordelijken om onnodige aankopen te voorkomen. Het gebruik van niet-giftige schoonmaakproducten, milieuvriendelijke inkt en gerecyclede kantoorbenodigdheden onderstreept onze inzet voor een groenere toekomst.

Uitgestippeld beleid

Duurzaamheid start aan de top, beleidsdocumenten vormen de ruggengraat van onze duurzame initiatieven. Onze Milieubeleidsverklaring benadrukt onze toewijding aan positieve impact, duurzame producten, innovatie, bewustwording en continue verbetering. Met het Bedrijfsbreed Herstel- en Recyclingsprogramma tonen we aan hoe afvalpreventie, hergebruik en recycling een tastbare bijdrage kunnen leveren aan het beschermen van ons milieu.

We trekken deze interne inspanningen ook door naar externe projecten waar de focus op duurzaamheid ligt, waaronder:

Oceans are rising, so get informed

Satemwa

Care India

• Vrijwilligerswerk in Malawi en steun aan lokale projecten benadrukken ons engagement voor wereldwijde duurzaamheid.

We hopen dat onze ervaringen je hebben geïnspireerd om ook duurzaamheid te omarmen, of je nu een klein bedrijf bent of een grote onderneming. Samen kunnen we een groenere en mooiere wereld creëren voor onszelf en de generaties die volgen.