Het was groot nieuws toen Meta in de zomer van 2023 de nieuwe app Threads lanceerde via dochterbedrijf Instagram. Waar Instagram vooral focust op het delen van al dan niet bewegende beelden, richt Threads zich meer op het delen van tekstuele boodschappen. Via de app deel je in maximaal 500 tekens je gedachten, ideeën en meningen met de wijde wereld. Klinkt herkenbaar?

Een Insta-succes

Als je het ons vraagt, is Threads een slimme zet van Meta om een platform te lanceren dat wel heel sterk lijkt op X, het vroegere Twitter. En daar zaten blijkbaar heel wat mensen op te wachten. Bij de lancering van de app in de VS vorige zomer sprongen zo’n 10 miljoen mensen meteen op de kar, en een paar dagen later stond de teller al op 100 miljoen gebruikers. Het is gewoon ook heel gemakkelijk om je aan te sluiten: met één klik maak je een Threads-account aan, gebaseerd op je Instagram-profiel. En met een extra klik volg je op Threads iedereen die je al op Instagram volgt. Ook je Close Friends uit Instagram neem je zó mee, zodat je content ook selectiever kan delen. Beide apps zijn duidelijk nauw met elkaar verbonden en dat is handig!

Nog maar pas uit in Europa

In Europa werd Threads pas op 14 december 2023 beschikbaar gemaakt omwille van onze strengere privacywetgevingsregels. Threads gebruikt je persoonlijke data uit Instagram. Je hoeft dan ook maar op één van de twee apps in te loggen om op beide platformen aanwezig te zijn.

Hoe ziet zo een draadje eruit?

De tijdslijn van Threads lijkt sterk op die van X. Je ziet Threads van mensen die je volgt en je krijgt aanbevolen Threads op basis van profielen die je nog niet volgt. Een thread is vooral bedoeld voor tekstgebaseerde inhoud (van max. 500 tekens, méér dan X dus) maar kan ook hyperlinks, foto’s, video’s van max. 5 minuten, polls en spraakmemo’s bevatten. Een groot voordeel in vergelijking met Instagram is wel dat je er eenvoudig een link kan plaatsen, een nuttige oplossing voor iets waar Instagram nog steeds mee worstelt. Want daar kan je uit een post niet rechtstreeks doorklikken en is die ‘link in bio’ al lang achterhaald.

Klaar om het te proberen?

Download de app dan vliegensvlug. En wil je je Threads-account boosten? Voeg dan een geplaatste thread meteen ook toe aan je Instagram als story of bericht. Comma heeft alvast een Threads-account opgezet. Benieuwd of we je daar binnenkort ook ontmoeten!