Wouter & Greetje volgden al een tijdje personal training en dat begon zijn vruchten af te werpen. Zowel fysiek als mentaal staan ze scherper dan ooit! Wat als het comma team nu eens personal training zou volgen? Want hoe ging dat spreekwoord nu weer: een gezonde geest in een gezond lichaam?

Zo gezegd, zo gedaan. Het hele team vulde een intakeformulier in als voorbereiding op de komst van onze personal trainer to be, Jelle Deconinck. Een soort screening van elke persoon. Al snel kwam hij langs in de 411. We kregen een interactieve presentatie over beweging en voeding. Wat het doet met mensen die bijna 8 uur per dag (!) stilzitten. Een office job heeft heel wat invloed op het lichaam en welzijn, alsook op persoonlijk vlak. Stof tot nadenken.

Een personal trainer zou zijn vak niet goed doen als hij niet met iedereen nog eens een persoonlijk gesprek had. Elk teamlid ging kort in gesprek met Jelle zodat ieders situatie en doelen duidelijk werden. De laatste stap vooraleer we de sportzaal konden betreden. Voor het team dan toch…

Want Wouter en Greetje vormden eerst de hangar van de 407 helemaal om tot ‘The Gym’. Er werd gesleurd met sporttoestellen, gewichten en matten om ‘The Gym’ helemaal in gereedheid te brengen voor onze komst. Maandag 14 september 2020 was het D-day!

Het team werd verdeeld in 2 groepjes om de persoonlijke aanpak te garanderen. Er wordt hierbij ingezet op gevoel en ervaring. Jelle wou nog niet al te veel prijsgeven van wat ons te wachtend stond. Spannend dus!

De eerste training was vooral een body analyse en basisoefeningen om de lichamelijke competentie van iedereen te meten. Daarna gingen we over op trainingen die een solide basis creëren en het lichaam versterken. Vervolgens spelen we binnenkort in op basiskracht van het lichaam.

Het volgen van een onderbouwde trainingsstructuur en bewustwording van hoe we omgaan met ons lichaam speelt een cruciale rol in ons welzijn en onze ontwikkeling als werknemer en als persoon. Correct bewegen in combinatie met een gebalanceerd voedingspatroon heeft enorm veel voordelen op vlak van energieverdeling doorheen de dag en hoe afhankelijk u daarvan bent in functie van uw welzijn. So, no more dips for us!

Het resultaat? Een weerbaar team zonder kleine klachten en een constante energiepijl doorheen de dag. Zal de koffiemachine minder moeten draaien in de 411? We zijn benieuwd!