We zouden het vergeten in deze woelige omstandigheden, maar ook stagiairs ondervinden hinder van de coronacrisis. Stages kunnen niet doorgaan zoals gepland of vinden plaats in een andere vorm dan normaal. Daarom zetten we de stagiairs van comma, brand strategists in de kijker met een mini blogserie.

In deel 5 is Hans, student Marketing aan VIVES Kortrijk, aan de beurt.

Hallo allemaal! Mijn naam is Hans, bijna 22 lentes oud en geboren en getogen in Roeselare.

Mijn aanvankelijke stage bij een ander bedrijf werd door de huidige omstandigheden last minute geannuleerd. Op zoek naar een nieuwe stageplaats dus… Lichte paniek was er zeker, ik dacht bij mezelf ‘waar vind ik in hemelsnaam nog een stageplaats met alle hedendaagse rigoureuze maatregelen? Na een ruim gedeelde social media post, kreeg ik de tip om eens te mailen naar comma, brand strategists. Gelukkig boden zij mij een uitweg en kon ik een paar dagen later meteen beginnen met een telewerk stage. Een hele grote opluchting dus, alsof er een pallet Romeinse bakstenen van uw schouders valt, zo voelde het eigenlijk aangezien een eindstage cruciaal is in mijn opleiding om af te studeren.

5 weken telewerken klinkt misschien als muziek in de oren voor veel mensen, en het heeft uiteraard zijn voordelen, maar het is zeker niet altijd evident. De nood aan sociaal contact en interactie tussen collega’s is er wel degelijk als u van thuis uit moet werken. Natuurlijk hoop ik om zo snel mogelijk mijn normale leventje terug te kunnen oppakken en een job te vinden na de zomer om zo te proeven van het echte bedrijfsleven, net als iedereen. Maar soms is de wens vader van de gedachte. Het enige wat we met z’n allen kunnen doen is relativeren. Helaas is relativeren een vak, dat niet door iedereen te leren is.

Telewerken is vooral een balans en patroon vinden om zo efficiënt mogelijk te werken. Als een soort pseudo autodidact ga je op zoek naar allerlei manieren om het allemaal wat evidenter te maken en wat meer uw plan te trekken indien nodig. Een vlotte communicatie met de stagebegeleiding neemt ook al heel wat druk weg.

Voor de lockdown was ik vooral liefhebber om met vrienden de (semi) dorpsidioot uit te hangen in ons plaatselijk stamcafé of gezellig samen uiteten te gaan. Nu dat allemaal weg is gevallen, heb ik meer tijd voor mijn andere hobby: boeken lezen. Naast de dagelijkse stageactiviteiten ben ik een toegewijde boekenwurm. Vooral autobiografieën en ondergetekende gaan hand in hand samen, als een soort onvervalst pleonasme. Niets fijner om in het zonnetje u eens goed te verdiepen in een autobiografisch verhaal, heerlijk! Het houdt mij in deze tijden scherp en helpt zeker ook om mijn pennenvruchten te optimaliseren. Gelukkig heb ik dan ook voldoende leesvoer gehamsterd om deze periode door te komen!

Wil jij graag jouw stageverhaal delen? Laat het ons gerust weten. Misschien hebben wij wel nog een plekje voor jou om jouw in het water gevallen stage in te halen. Kunnen wij jou binnenkort ook last minute saven?