Bent u een (startende) ondernemer, klant van comma of hebt u interesse in onze diensten? Dan is deze blogpost eentje die u beter niet overslaat. Aan kwaliteitsvol marketingadvies hangt natuurlijk een prijskaartje. Daardoor twijfelen veel ondernemers om in zee te gaan met experten van een bureau. Comma wil net die mensen inspireren om wél hun dromen na te jagen.

Subsidies in het marketinglandschap

Waarom nog wachten met uw ambitieuze plannen? Er zijn zeker subsidiemogelijkheden zodat het een haalbare kaart wordt. Ze geven u dat extra duwtje in de rug. Comma is trouwens officiële dienstverlener voor de kmo-portefeuille. Klik hier voor ons certificaat.

We delen graag enkele van de meest voorkomende subsidies in het marketinglandschap. #sharingiscaring ?

Kmo-portefeuille

De kmo-portefeuille kent u vast wel. Deze financiële steun is enkel bedoeld voor zaken die de kwaliteit van uw onderneming positief beïnvloeden. Kmo’s kunnen hier een beroep op doen voor opleidingen of advies. De grootte van uw bedrijf bepaalt hoeveel subsidies u krijgt. Voor kmo’s bedraagt dit 40% steun (binnen een jaarlijks steunplafond van 10 000 euro).

kmo-portefeuille

Kmo-groeisubsidie

Naast de kmo-portefeuille is er nog de kmo-groeisubsidie. Veel minder bekend maar het benoemen waard! Zoals het woord al doet verklappen is dit een subsidie voor bedrijven in groei. Dat is de voorwaarde. Misschien wilt u een nieuwe strategie uitrollen, een ander product lanceren of gloednieuwe markten verkennen. Met andere woorden, uw bedrijf moet in een kantelmoment zitten en verandering ondergaan.

kmo-groeisubsidie

Strategische transformatiesteun

Tot slot leggen we strategische transformatiesteun onder de loep. Deze steun duidt op innovatieve investerings- en opleidingsprojecten die zullen bijdragen tot de Vlaamse economie. Ondernemers kunnen hiervoor samenwerken en een gemeenschappelijk dossier indienen. Enerzijds is er de basissteun, daarnaast ook een bonussteun.

strategische transformatiesteun

Nu bent u helemaal mee met de diverse mogelijkheden. Kriebels om te investeren? Bekijk hier hoeveel subsidie u kunt krijgen.

Advies nodig? Contacteer vrijblijvend Maxim, hij helpt u graag verder!