De vindbaarheid van uw website in Google hangt af van verschillende factoren. In dat proces is het van groot belang om ervoor te zorgen dat de pagina’s op uw website in orde staan. Het gebruik van metatags is niet verplicht bij de ontwikkeling van de site, maar is wel bepalend voor uw SEO en vindbaarheid in Google.

Metatags

Bij zo’n tags gaat het eigenlijk over een stukje html-code waardoor u extra informatie over de inhoud van de pagina toevoegt. Die informatie is niet zichtbaar voor de bezoeker van de site, maar wel voor zoekmachines zoals Google.

Metatitel

Een metatitel bevat de paginatitel en de naam van het bedrijf. Voor die metatitel gebruikt u best niet meer dan 60 tekens (inclusief spaties).

Voorbeeld metatitel 

Marketing bureau – comma brand strategists

metatitel comma

Metabeschrijving

De metabeschrijving beschrijft de inhoud van de pagina in het kort. Hierbij is het enorm belangrijk dat er verschillende belangrijke keywords verwerkt zitten in de tekst. We raden aan om hiervoor ongeveer 160 tekens te gebruiken (inclusief spaties). Een metabeschrijving is liever te kort dan te lang want dan zal de zoekmachine uw zin plots afbreken. Dat ziet er niet professioneel uit en werkt ook minder goed.

Als de beschrijving te lang is dan zal Google de zinnen ook afbreken wat niet altijd positief is. Bovendien gebruikt u best voor elke pagina een andere, unieke beschrijving. Het is makkelijk om overal dezelfde algemene zinnen te gebruiken, maar dat zal uw ranking in de zoekresultaten niet ten goede komen.

Voorbeeld metabeschrijving

comma, brand strategists is gespecialiseerd in communicatie. Wij brengen de juiste boodschap naar het juiste publiek op het juiste moment.

metabeschrijving comma

Voorbeeld metatags in zoekresultaten

In de zoekresultaten ziet dat er zo uit:

voorbeeld metatags: metatitel en metabeschrijving

Op die manier staat uw pagina hoger in de zoekresultaten en weten (potentiële) bezoekers meteen waar het over gaat. Ze zullen sneller doorklikken en ook meteen op de juiste pagina terechtkomen wat frustratie voorkomt. Bovendien zorgt een hoog doorklikpercentage voor betere vindbaarheid in Google. Win-win dus!

Toevoegen in Drupal

Een metatitel en metabeschrijving kunt u heel eenvoudig toevoegen in de back-end van de site. Helemaal onderaan links vindt u een rubriek ‘meta tags’ waar u de info kan invullen. U zult merken dat u ook ‘abstract’ en ’trefwoorden’ kan invullen, maar die gegevens worden door de meeste zoekmachines niet meer ondersteund en zijn dus ook niet belangrijk.

Aan de slag met metatags

Lukt het niet zo goed om zelf metatags te schrijven en in de website toe te voegen? Geen probleem, wij helpen u graag verder. Onze ervaren copywriters schrijven per pagina een metatitel en metabeschrijving en/of steken de tags in de website. Neem gerust contact op met onze specialist bij vragen.