Eén van de grote uitdagingen in kantoren, vooral in landschapskantoren, is ruimte scheppen voor focus. Rinkelende telefoons, trillende smartphones, meldingen via de computer, gesprekken van collega’s, … Er zijn meer dan afleidingen genoeg om de focus te verstoren. En zonder focus raakt u onmogelijk “in the zone”, de flow waarin mensen bergen verzetten en die een gelukzalig gevoel met zich meebrengt. 

Hoe Peace for talent ons inspireerde.

Peace for talent, een zusterbedrijf van comma, richt zich volledig op de human strategy van bedrijven. Het doel? Talent laten groeien en geluk van de medewerkers stimuleren in een bedrijfscontext. Een tip? Maak een oplijsting van de focus verstorende elementen.

Zo creëert u een goed vertrekpunt om de werkvreugde (maar ook de productiviteit) te verhogen. Op die manier zoekt u heel gericht naar oplossingen. Het overleg tussen collega’s is een vaak voorkomend struikelblok. Overleg is cruciaal maar het kan ook nefast zijn voor de concentratie.  Hoe maakt u duidelijk dat u geconcentreerd bezig bent en wanneer hebt u tijd om onderling van gedachten te wisselen? 

Focus first met Luxafor

De koptelefoon krijgt in meer en meer kantoren een plaats. Het geeft, naast luistercomfort, ook een boodschap: “Ik ben geconcentreerd bezig, liefst niet storen”.  Een tijdje geleden botsten we bij comma, dankzij een tip van een klant, op Luxafor.

Luxafor is een heel simpele gadget, maar wel eentje die bij ons veel extra rust en focus time brengt. Het USB lampje, makkelijk te bevestigen aan uw computer, heeft grote troeven. Naast het gebruiksgemak (plug&play), heeft voornamelijk de duidelijke signaalfunctie bij ons een grote impact. Rood staat duidelijk voor “niet storen”. Groen laat aan uw collega’s zien dat u tijd hebt om te overleggen. Kleuren zijn makkelijk naar uw eigen wens aan te passen. 

Het valt op hoe sterk kleuren werken. Het psychologisch effect van rood en groen zit kennelijk heel diep. Brandt het lampje groen? Dan stapt u met een glimlach op uw collega af. Bij een rood lampje respecteer u de focus. Een kleine investering met grote impact. Een echte aanrader.

Wilt u ook weten hoe u meer rust kan creëren op de werkvloer? Neem gerust contact op met Greetje Demuelenaere.