Iedereen geniet graag van die zoete zonde, een lekker stukje chocolade. Maar sinds wij chocolade eten van Chocolatemakers, kunt u dit onmogelijk nog een zonde noemen! Duurzaam, bewust en topkwaliteit, dat is waar hun chocolade voor staat. Op ambachtelijke wijze vervaardigd, klaar om te smelten in uw mond.

Wat is dan zo uniek aan Chocolatemakers? Over elke stap in de keten, van boon tot reep, wordt zorgvuldig nagedacht om duurzaamheid te laten primeren. Hun proces begint dus al bij de cacaoboeren. Ze kopen hun bonen tegen een eerlijke prijs in Congo, de Dominicaanse Republiek en Peru. Vervolgens wordt de cacao per zeilschip overgevaren naar Amsterdam om daarna in de fabriek te verwerken tot chocoladerepen. U zou denken: een fabriek is toch milieuvervuilend? Dat is buiten Chocolatemakers gerekend! Zij hebben een zero waste beleid waardoor afvalresten hergebruikt worden voor andere doeleinden. Daarnaast kochten ze hun machines tweedehands om ze na wat restauratie een nieuw leven te geven. Maar hun grootste troef is hun eigen voorziening in energieverbruik door middel van zonnepanelen. Dit maakt hun fabriek uniek in de wereld. Ten slotte wordt de chocolade verpakt in composteerbaar papier.

Ook overtuigd om deze milieubewuste chocolade te proeven? Bij comma dragen we alvast ons steentje bij! Wij genieten in onze bar van een lekker stukje chocolade van Chocolatemakers bij onze koffie. Hiervoor moeten wij Michael van Creme de la Crema bedanken. Want dankzij hem hebben we deze fantastische lekkernij leren kennen. Hij is dan ook een kenner door zijn ervaring als barista jurylid. Komt het water al in uw mond door al dit lekkers te lezen? Bij ons bent u altijd welkom voor een lekker kopje koffie mét chocolade van Chocolatemakers.

Wilt u graag weten waar wij ons nog voor inzetten? Neem een kijkje op onze website!