Webontwikkeling is al meer dan twee decennia het buzz word van de informatietechnologie-industrie. Naarmate internet en computers populair werden, realiseerden organisaties over de hele wereld de noodzaak van een online aanwezigheid. Opeens was er een manier om informatie te delen over de hele wereld. Hierdoor ontstond ook de vraag naar nieuwe vaardigen. Hieronder geven we enkele tips die handig zijn voor elke front-end webdeveloper.

Codering

Onthoudt goed dat andere mensen uw code moeten begrijpen. Gebruik bronnen, geef altijd uw code op en noem uw lagen. Zorg voor een duidelijke verstaanbare organisatie. Hoe meer bestanden georganiseerd zijn, hoe makkelijker het is voor u of anderen om in te springen en te begrijpen waar de dingen staan en hoe ze werken.

Het wordt makkelijk over het hoofd gezien, maar opmerkingen zijn een waardevol onderdeel als het gaat om het breken van uw CSS en het voorkomen van verwarring op een later tijdstip. De website CSS Tricks heeft een sectie voor HTML en CSS. Het is een enorme tijdspaarder en bij de meeste fragmenten staan al gedetailleerde opmerkingen.

Gebruik structuur

Maak gebruik van structuur. Dat is een slim, intuïtief idee voor het bijhouden van de voortgang op coderende pagina’s. Werk bijvoorbeeld aan de hand van een stippellijn om te weten welke elementen niet werken of onvoltooid zijn. Op die manier krijgt u een duidelijk beeld van wat er nog moet gebeuren.

Vermijd raden

Ga er nooit vanuit dat u iets kunt gebruiken in een site zonder het eerst te controleren. Check altijd de browserondersteuning op allerlei zaken. Raden bespaart u veel tijd op korte termijn, maar het treft u op een gevaarlijk pad. Vermijd dat door alles op voorhand te controleren.

 Neem designbeslissingen

U kunt geen goede front-end webdeveloper worden als u geen goed ontwerp waardeert. Als front-end webdeveloper moet u vaak kleine ontwerpbeslissingen maken voor uw designer. Leer wat een goed ontwerp is, zodat de designer het met een glimlach kan goedkeuren.

 Vermijd slechte plug-ins

Slechte plug-ins moeten vermeden worden. U wilt toch niet dat uw zorgvuldig ingebouwde software besmet wordt met slechte codes. Hoe weet u nu wat een slechte plug-in is? Kijk naar GitHub of WordPress plug-ins, controleer daar de populariteit en de beoordeling, de laatste release datum, het aantal problemen, de ernst van het probleem en hoe snel ze zijn opgelost. Op die manier krijgt u snel een beeld of de plug-in voor problemen kan zorgen of niet.

Investeer in uw vaardigheden

Als front-end webdeveloper is het belangrijk om te investeren in uw vaardigheden. Elke vaardigheid kunt aanleren. Hierbij bedoelen we niet investeren in dure cursussen en boeken, maar investeren in tijd. Wees voorbereid om grondig websites te verkennen en experimenteer met nieuwe plug-ins, webontwikkelingen, enzoverder.