Vroeg u zich wel eens af wat het groene slotje in de url-balk van uw browser betekent? Het slotje geeft aan dat de website over het SSL-protocol beschikt en veilig is voor de bezoeker. Dit merkt u ook aan het webadres zelf. Het begint met https i.p.v. http.

Vanaf juli 2018 zal Google Chrome alle websites die niet over het SSL-protocol beschikken, markeren als onveilig. Bovendien zullen de HTTP-sites lager scoren in de Google.

Redenen genoeg dus om uw website asap uit te rusten met het SSL-protocol.

Wat is HTTPS?

HTTPS staat voor Hyper Text Transfer Protocol Secure. Dankzij dit protocol wordt een beveiligde verbinding gemaakt tussen uw website en de browser van uw bezoekers. HTTPS heeft twee belangrijke functies. Enerzijds zorgt het ervoor dat de gegevens die de bezoeker ingeeft versleuteld worden en hierdoor moeilijk onderschept kunnen worden. Anderzijds bevestigt het HTTPS-protocol dat de site authentiek is en betrouwbaar.

Wat verandert er in Google Chrome?

De Chrome-browser geeft nu al een waarschuwing als u op een HTTP-pagina met invulvelden komt. Vanaf juli 2018 zal u een algemene melding krijgen dat u een onveilige HTTP-website bezoekt. Er wordt dus niet meer naar de veiligheid van aparte pagina’s gekeken maar naar de veiligheid van de hele site.

Wat betekent dit voor uw website?

Wanneer u niet overschakelt naar het HTTPS-protocol zullen uw bezoekers steeds een melding krijgen dat de uw website onveilig is. Uiteraard kan dit een impact hebben op de reputatie van uw bedrijf en de bezoekersaantallen naar beneden halen. Bovendien zal Google de HTTP-websites afstraffen met een slechte score in de zoekresultaten. Overschakelen is dus essentieel voor de veiligheid en de privacy, voor het vertrouwen en voor de performantie in Google.

Schakel ‘nu’ over naar HTTPS.

Om een website om te zetten naar HTTPS dient u over een SSL Certificaat te beschikken en dit te installeren op het platform van uw hosting provider. Dit certificaat is uniek per domeinnaam en is niet te kopiëren of na te maken.

Aarzel niet om ons te contactreren. comma, merkenmarketeers schakelt voor u uw website om naar een veilige, Google-proof HTTPS-verbinding. Mail naar olivier@merkenmarketeers.be