Zakelijk netwerken is een kunst. Als ondernemer doet u er goed aan deze kunst te beheersen. U zou het bijna vergeten, maar netwerken blijft ook offline belangrijk. Het is belangrijk dat u goed voorbereid bent om succesvol zakelijk te netwerken. Wij presenteren u acht netwerktips om van start te gaan!

Wat is netwerken?

Netwerken gaat over het bouwen van relaties die duurzaam zijn en een wederzijds voordeel opleveren. Netwerken biedt heel wat voordelen. Het helpt om contact te maken met een bredere doelgroep mensen met wie u ideeën en mogelijkheden kunt delen. Wie weet ontmoet u nieuwe prospecten, klanten of efficiënte werknemers.

Kom op tijd

Een netwerkevent is een zakelijke ontmoeting. Wees hierop voorbereid en kom ruim op tijd. Als u vroeg aanwezig bent, biedt dit u ook het voordeel om de gastheer te kunnen spreken. Misschien krijgt u de kans om de deelnemerslijst te zien en kunt u vragen om u aan iemand voor te stellen als dit u de moeite lijkt.

Goede houding

Een rechte houding oogt succesvol. Zorg ervoor dat u zo weinig mogelijk gebogen staat. Let er ook op dat u altijd uw rechterhand vrij houdt om de hand te schudden met eventuele prospecten, klanten of werknemers.

Stel uw doelen

Doelen stellen voordat u gaat netwerken, is heel belangrijk. Stel uzelf de vraag of er potentiële klanten rondlopen. Bepaal daarna hoeveel vervolggesprekken u minimaal wilt scoren. Bent u uw markt nog aan het verkennen of zoekt u naar partners? Probeer dan vooral zo veel mogelijk informatie te verzamelen en te onthouden.

Zoek gelijkgestemden

Netwerken is niet evident, zeker niet in een zaal vol onbekenden. Gelukkig heeft iedereen ongeveer hetzelfde gevoel. Zoek eerst iemand die compatibel oogt en voer een gesprek. Op die manier leert u netwerken. De belangrijke personen zoals CEO’s komen daarna wel aan de beurt.

Zorg ervoor dat mensen u onthouden

Het klinkt misschien wat manipulatief, maar zorg ervoor dat u iets hebt dat bij anderen opvalt. Velen gaan naar dit soort bijeenkomsten om mensen te ontmoeten. De kans dat ze de volgende dag nog weten wie u bent, is dus klein. Hoe kunt u opvallen? Dat kunt op verschillende subtiele manieren. Uw pitch, uw kleding of sieraden, uw belangstelling, uw vraag naar die ene hobby… En wat helpt is om de volgende dag een berichtje te sturen waarin u dit gesprek even aanhaalt.

Toon oprecht interesse

Probeer niet te veel met uw eigen verhaal bezig te zijn en focus op het luisteren naar anderen. Op die manier voorkomt u dat u interessante informatie mist die van belang is voor het opbouwen van een relatie. Stel zelf vragen en ontdek de persoonlijkheid van uw gesprekspartner. Dit geeft u enorm veel informatie om uw relatie te versterken.

Blijf niet plakken

Met hoe meer mensen u een gesprek kunt aanknopen, hoe groter uw netwerk wordt. Het is belangrijk om niet te lang met één bepaalde persoon te praten. Probeer af te ronden met een positief besluit. Bijvoorbeeld “Heel interessant wat u doet, ik heb weer heel wat bijgeleerd!” en sluit dan af met een handdruk en een glimlach.

Vervolg

Het vervolg na het netwerken is heel belangrijk. In deze volgende stap bouwt u een relatie op. Wees proactief in het onderhouden van contacten. Vraag toestemming voor een vervolggesprek en stuur verdere informatie. Op die manier is er duidelijkheid wat u moet verwachten van elkaar.

Veel succes!